Čovjek koji je živio sam na kanarskim otocima

/
img

Ovo je foto priča o Čehu po imenu Pepa i njegovom gradu Pepa City.

Samoproglašeni kralj Kanarskih otoka vladao je više od 11 godina u napuštenom kamenolomu koji se nalazi na periferiji grada Puerto de Mogan. Stari ribarski grad leži na jugozapadu Gran Canarije i poznat je po svojoj fantastičnoj klimi. Uvijek sunčani dani diktiraju puls sporog života.

Pepa je posebna osoba koja živi od recikliranja i skupljanja nepotrebnih stvari. Živi u svom jednostavnom svijetu. Vrlo je snalažljiv. Čak je izumio i vlastiti jezik, koji se zove Pepa lingua (Pepov jezik). To je mješavina svega i ničega.

Ne želi se vratiti u Češku. Tamo bi svi trebali pričati samo o problemima i mirovinama. Pepa je građanin svog kraljevstva.

Pristup Pepa Cityju pomalo je opasan i uzbudljiv. Treba malo puzati, malo se penjati i pritom paziti na valove koji lako mogu dopuzati i povući vas. Upravo zato nema neželjenih posjeta. Društvo mu prave jedino galebovi koji se gnijezde nedaleko od njegove kuće. Pepa neprestano gradi i širi svoje kraljevstvo. Njegova se kupaonica proteže preko Atlantika. Jednostavna ljetna kuhinja obično ispušta mirise koji se nikako ne mogu prepoznati. Također ima hladnjak i TV, ali nažalost nema struje. Donosi vodu iz Puerto de Mogan.

Na periferiji kraljevstva je špilja Monte Cristo. Glomazna je i za vrijeme plime puni se vodom za koju se kaže da ima ljekovitu moć.

Pepa je sretan bez materijalnih dobara. Misli da živi luksuzno i ​​bolje nego ikada prije.

(…Pepa se onesvijestio. Dugo ga nisam vidio. U zadnje vrijeme mnogo se žalio, posebno na zdravlje. Njegove nekoć blistave oči izgledale su prilično umorno. Možda se pretvorio u morsku pjenu i putuje s valovima u nepoznato.)

Tekst: Aljaž Velički

Foto: Aljaž Velički

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :