Više od 400 životinja u vašem susjedstvu

/
img

Zoološki vrt u Ljubljani nije običan gradski zoološki vrt. Od vreve u središtu slovenske prijestolnice samo je nekoliko minuta vožnje ili ugodne šetnje do čudesno zelene šumske oaze iz koje se, osim pjevu ptica, čuju i puno egzotičniji glasovi.

Više od 400 životinja

Neravnim stazama otkrit će se više od 400 životinja, od kojih su mnoge uključene u europske programe očuvanja vrsta. Razvoj vrta posljednjih godina osigurao je da će moderno uređena staništa stopljena s prirodom uistinu izbrisati granice između vas i životinja i pustiti vas u njihov svijet. Izbliza ćete vidjeti azijske lavove, prošetati među klokanima, ući u nastambu dabra i popeti se u brdoviti svijet kozoroga. Risa ćete potražiti u njegovom prirodnom okruženju, a upoznavajući životinje rekordere, oduševit ćete se veličinom sibirskog tigra i diviti se eleganciji dugovratih žirafa. Možda ćete čak uhvatiti geparda u trku, hranjenje slona ili dresiranje morskog lava, pomaziti ovce i praščiće u dječjem ZOO-u te promatrati mnoge druge stanovnike ljubljanskog Zoološkog vrta dok obavljaju poslove, igru, brigu o svojim mladuncima ili odmarajući se. Ugodne kutke za odmor i druženje posjetitelji će pronaći na svakom koraku. Djecu će razveseliti raznolika igrališta s maštovitim igračkama na kojima mogu isprobati svoje vještine. Tijekom posjeta možete se osvježiti u restoranu ili usput nabaviti sladoled, piće ili grickalice na automatima. Zbog svog položaja u krajobraznom parku, ovaj će zoološki vrt oduševiti ljubitelje prirode, jer je dom brojnim divljim pticama, šumskim životinjama i stanovnicima jezera. Posebnost je da su dobro odgojeni psi na uzici dobrodošli.

Postanite čuvar životinja na dan!

Kad posjećujete ZOO Ljubljana, nemojte planirati samo brzi obilazak od životinje do životinje. Odvojite vrijeme za druženje, opuštanje, promatranje i istraživanje, možda čak odvojite nekoliko minuta za udobno čitanje knjige! Igrajte se, koliko god godina imali, zaboravite brige u hladovini krošnji, vježbajte na svježem zraku, uspoređujte se sa životinjama i gledajte kako se njihove aktivnosti mijenjaju kako jutro prelazi u dan, koji prelazi u večer. Prije polaska ne zaboravite svratiti u ZOO shop koji nudi širok izbor prekrasnih suvenira i poklona pa djelić zoološkog vrta možete ponijeti sa sobom. Uz dnevnu kartu možete uživati ​​u posjetu zoološkom vrtu od jutra do večeri. Ako želite još posebnije iskustvo, na raspolaganju su vam i brojne radionice i vođeni programi. Možete postati čuvar životinja na jedan dan, upoznati svoju omiljenu životinju, proslaviti rođendan, uživati ​​u tematskim događanjima, vođenom obilasku ili foto safariju, a ljeti možete i noću posjetiti zoološki vrt s vodičem! Za posebne ZOO programe i vodstva potrebna je rezervacija, a vodstva se izvode na slovenskom ili engleskom jeziku.

Zoološki vrt u Ljubljani otvoren je svaki dan u godini, čak i za vrijeme praznika! Posjetite ga!

Foto i tekst: https://zoo.si

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :