Hercegovačka tradicija od 1953. godine – Restoran Udovice

/
img

Restoran ima dugogodišnju tradiciju koja je počela pedesetih godina prošloga stoljeća kada su se dvije udovice, Kata i Ruža Kordić dosjetile da pripravljaju hranu za težake koji su radili na obližnjim poljima. U ovoj su se kući od 1953. pripravljala tradicionalna hercegovačka jela. Vrlo brzo gosti su usvojili izraz: “Jest ćemo kod udovica”.

Restoran Udovice ima tradiciju od 1953. godine kada se u “starim kućama” kuhala i spremala hrana za radnike i putnike namjernike. Danas restoran odiše profinjenim odnosom tradicionalne i moderne arhitekture. Ima 120 sjedećih mjesta, parking i dječje igralište.

Stari recepti okosnica su jelovnika restorana na radost brojnih gostiju željnih davne tradicije i prošlosti.
Tradicionalni žuti kolač.

U vremenu u kojem živimo, nažalost, zdrava i ukusna domaća hrana postala je rijetkost.

Janjetina s ražnja i jela s roštilja, tradicionalno se pripravljaju već dugi niz godina. Pripremanje na drvenom bukovom ugljenu, probrana vrsta i kvaliteta uvijek svježeg mesa, daje posebnu aromu i doživljaj objedu.

Tako je i s restoranima koji sami pripremaju kruh i peciva, gdje je smrznuta hrana nepoznat pojam. Jedan od tih rijetkih restorana upravo je i restoran Udovice.

Inovacija i tradicija.
Stari recepti u novom vremenu

Kako je nastao naziv restorana Udovice?


Restoran Udovice nalazi se na putu od Mostara prema Čitluku u mjestu Sretnice. Naše bake, koje se nisu nadale da će stvoriti nadaleko poznat brand Udovice, zadovoljno promatraju svoje potomstvo i napokon znaju tko su prave sretnice.

“Udovice” su se, današnjim rječnikom rečeno, pozicionirale na tržištu. Gosti, mnogobrojni prolaznici, sami su dali ime lokalu. Iako to tada nisu znale, Kata i Ruža su lansirale novi brand. Danas obitelj Kordić baštini tradiciju baka Kate i Ruže, koje već neko vrijeme nisu s nama.

Janjetina s ražnja i jela s roštilja, tradicionalno se spravljaju već dugi niz godina. Pripremanje na drvenom bukovom ugljenu, probrana vrsta i kvaliteta uvijek svježeg mesa, daju posebnu aromu i doživljaj objedu. Uz janjetinu i jela s roštilja na jelovniku su uvijek i jela spravljena po starim receptima naših baka – raštika, kalja, japrak, zelje, prasa.

RESTORAN UDOVICE
[email protected]
Sretnice bb, 88203 Kruševo
+387 36 486 389
+387 36 486 103

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :