Novo veliko postignuće Tomaža Kavčiča i Gostilne pri Lojzetu

/
img

Poznata kuća prestižnih šampanjaca Krug, koju u Sloveniji zastupa tvrtka Merit HP, prije nekoliko dana dočekala je Dvorec Zemono, gdje Gostilnu pri Lojzetu vodi renomirani kuhar Tomaž Kavčič, na prestižnom sajmu. Dvorec Zemono tako je postao prva i jedina lokacija Ambasade Krug u cijeloj jadranskoj regiji, a ovom je prilikom tim Dvorca Zemono putem video linka osobno pozdravio Olivier Krug, direktor kuće Krug i predstavnik šeste generacije ove legendarne obitelji.

„Ambasade Krug su produžetak naše kuće, one su dio obitelji, tako da je dobrodošlica novim članovima, posebno na novim tržištima, za nas uvijek vrlo poseban i emotivan trenutak“, naglasio je Olivier Krug i objasnio: „Samo Ambasade Kruga se pridružuju globalnu mrežu onih restorana, hotela i barova koji svojim gostima pružaju nezaboravne trenutke uz uživanje u vrhunskim kulinarskim kreacijama uz čašu šampanjca Krug. Kuhari koji postaju naši ambasadori dijele s nama vrijednosti majstorstva i poštovanja individualnog karaktera svakog sastojka. Naravno, oni su i strastveni ljubitelji naših šampanjaca koje s ponosom vidimo na njihovim vinskim kartama.”

Krug, Jenny Zarins Olivier Krug

Tomaž Kavčič povjerio se Olivieru da je strastveni obožavatelj šampanjaca Krug više od tri desetljeća te je s njima proslavio i svoju 50. obljetnicu. „Najbolji pjenušac koji sam u životu popio bio je Krugov Clos du Mesnil iz 1996., a prijem u mrežu Krug Ambassade velika je čast za mene i cijeli tim Gostilne pri Lojzetu i Dvorca Zemono na čemu smo im iznimno zahvalni. Radujemo se novim idejama i suradnjama koje donosi članstvo u ovoj inspirativnoj zajednici“, istaknuo je Tomaž Kavčič, koji će uskoro imati prvi susret s veleposlanicima Kruga u Budimpešti. Cilj Krug Ambassade mreže nije samo povezati restorane, barove i hotele s kućom Krug, već i međusobno, čime se jača razmjena ideja, potiče kreativnost i stvaraju nove suradnje.

Krug, Tomaz Kavcic, Dvorec Zemono

Uz ljubav prema svojim šampanjcima, kuća Krug je za ambasadora izabrala Tomaža Kavčiča kao jednog od najznačajnijih kulinarskih aktera u Sloveniji, pionira na mnogim poljima, koji je prije četvrt stoljeća uveo slow food kod nas i donio organizacija JRE (Jeunes Restaurateurs de Europe) u Sloveniju). Uz Gostilnu pri Lojzetu svake godine osvaja Michelinovu zvjezdicu i 4 šešira u ocjenjivanju kulinarskog vodiča Gault & Millau, a na poznatoj ljestvici najboljih svjetskih restorana La Liste za 2023. godinu dobio je 92,5 bodova. Također, prvi je na cijelom prostoru bivše zajedničke države svojim gostima ponudio Krug šampanjce, a svoje oduševljenje njima dijeli kroz jela koja se idealno slažu uz Krug šampanjce. Uz kuću Krug Tomaža veže duga obiteljska tradicija, jer je on sam već četvrta generacija Gostilne pri Lojzetu, smještene u dvorcu Zemono iz 17. stoljeća u prekrasnoj Vipavskoj dolini, koju kuhar s ljubavlju prezentira na svojim tanjurima.

Krug, Tomaz Kavcic, Dvorec Zemono

Tomaž Kavčič dočekao je u elitnom društvu upravo tamo, na dvorcu Zemono, u društvu kćeri Sare Kavčič i sommeliera Anžeta Kristana, koji je istaknuo da je Gostilna pri Lojzetu jedino mjesto u Sloveniji gdje se Krug šampanjac poslužuje na čaše. “Svaki put kad otvorimo bocu Kruga, naježim se, to je stvarno jedno jako emotivno iskustvo”, rekao je Anže koji se posebno veseli što ima pristup sve rjeđim bocama, što je jedna od prednosti članstva u mreži Ambasade Kruga.

Krug, Tomaz Kavcic, Sara Kavcic, Dvorec Zemono

Maison Krug jedina je šampanjska kuća koja nudi sedam šampanjaca iste razine kvalitete, od kojih svaki predstavlja jedinstveni izraz prirode koji nudi nezaboravno iskustvo. “Kod naših šampanjaca nema hijerarhije. Imaju različite cijene, ali viša cijena ne odražava još veću kvalitetu, već rijetkost“, naglasio je Olivier Krug. Kuću je 1843. godine osnovao Joseph Krug, vizionar i nekonformist koji je shvatio da je prava bit šampanjca čisti užitak. Cilj mu je bio stvoriti najbolje šampanjce svake godine, bez obzira na godišnje klimatske uvjete.

Ostvario je svoj san udubljujući se u karakter svake parcele vinograda, vodeći računa o njihovim posebnostima i istovremeno gradeći opsežnu arhivu “rezerve” mnogih različitih berbi. Njegov pristup proizvodnji šampanjaca bio je originalan, jer se namjerno distancirao od koncepta berbe kako bi svake godine mogao ponuditi što puniji izražaj šampanjca. Sljedećih pet generacija obitelji Krug posvetilo se ostvarenju njegovih snova, čiji su članovi dodatno obogatili osnivačevu viziju.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :