4 razloga za jesenski izlet u NP Plitvička jezera

/
img

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom, ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, a tako i Adriatic Traveller uredništvo.

Vođeni željom da dođete zbog plitvičkih jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što morate posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. U tome će Vam uvelike asistirati i aplikacija u potpisu NP Plitvička jezera, na kojoj se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor, te pregršt avantura kroz sljedećih x razloga za posjetu.

1. Plitvička jezera najljepša su u jesenskom periodu.

Mnogima je upravo jesen najljepše godišnje doba, a zamislite kako izgleda u Nacionalnom parku Plitvička jezera, destinaciji iznimne prirodne ljepote kojoj se dive milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta. Od raskoši boja koje se zrcale u jezerima, zvukova prirode u kojima se izmjenjuje šuštanje lišća s hukom slapova, jesen čini Plitvička jezera čarobnima.

U ovo inspirativno i mnogima najdraže godišnje doba, preporučujemo vam da se prepustite čarima jeseni i prošetate šumskim stazama koje šuškaju pod vašim koracima, dok oko vas pleše raznobojno lišće i pruža vam očaravajući pogled na veličanstvene slapove Plitvičkih jezera. Dozvolite sebi trenutke opuštanja u raskoši jesenskih boja i uhvatite tu toplinu ovog godišnjeg doba na fotografijama koje će vas dugo podsjećati na radosti koje pruža boravak u prirodi.

2. Destinacija za sve uzraste i fizičku spremnost.

Nacionalni park Plitvička jezera sa svojim jezerima, slapovima i šumama zanimljiva je destinacija za istraživanje za sve uzraste, ne samo za iskusne planinare, već i za obitelji s djecom.

Radi lakšega kretanja u jezerskoj zoni, posjetiteljima koji ulaze u Park na Ulazu 1 omogućen je izbor između više programa obilaska koje možete pročitati ovdje.

3. Spoj Like i vrhunske gastronomije u restoranu Lička kuća

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, nacionalni restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom, temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja.

Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja.

4. Hotelska ponuda za ugodni boravak u hladnim danima

Okružen ljepotama Nacionalnog parka Plitvička jezera, s lokacijom na Ulazu 1, restoran Lička kuća raspolaže ukupnim kapacitetom od 270 sjedećih mjesta raspoređenih na dvije etaže.

Za sve koji žele prirodnu bajku produžiti i uživati više dana u istraživanju ovog nagrađivanog i zaštićenog područja, preporučujemo raznoliku smještajnu ponudu.

U jesenskom i zimskom periodu iskoristite posebne pogodnosti i popuste na smještajne pakete koje možete pogledati ovdje.

Sastavci i Veliki slap

izvor fotografija: Arhiva Nacionalni park Plitvička jezera

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :