Provedite zimske praznike u netaknutoj prirodi Ribniškog Pohorja

/
img

Volite zimu, skijanje, druženje, ugodan smještaj u blizini skijaškog centra? Onda razumijemo vašu ljubav prema zimskim praznicima! Ove godine istražite slovensko skijalište smješteno na sjevernoj strani Pohorja, nedaleko od Maribora i Austrije.

Duge skijaške staze zadovoljiti će i najzahtjevnije ljubitelje skijanja

Ribniško Pohorje sastoji se od dva odvojena skijališta – Ribnica i Kope. Skijalište Ribnica na Pohorju smješteno je neposredno uz apartmanske kuće obiteljskog skijališta Ribnica na Pohorju, a zbog svoje srdačnosti i domaćinskog ambijenta posebno je prijateljsko za djecu i sve početnike u skijanju.

Dugogodišnja tradicija zimskih aktivnosti na Ribniškom Pohorju privlači brojne planinare i skijaše koji se dive zimskom pogledu na bijele zaravni Pohorja i obližnje vrhove. Skijalište Kope glavno je skijaško središte koruške regije. Leži na najzapadnijoj točki Pohorja između 1010 m i 1542 m nadmorske visine, iznad grada Slovenj Gradeca. Zahvaljujući prostranim ravnicama karakterističnim za lako pristupačne padine Pohorja, reljef skijališta izuzetno je raznolik.


Između grmovškovog doma na Kopu i ribniške koče prolazi 15 km duga staza za skijaško trčanje. Duge skijaške staze različite težine pogodne su za sve skijaše rekreativce, pa čak i za najzahtjevnije ljubitelje skijanja. Visinska razlika najduže skijaške staze je čak 500 metara

Utoplite se u zimskom ambijentu apartmana Ribnica

Nakon aktivnog dana u prirodi, priuštite si predah u turističkom naselju Ribniško Pohorje u zagrljaju idilične prirode. Apartmansko naselje Ribnica na Pohorju nalazi se na 730 metara nadmorske visine i na svega 50 metara od skijaške staze. Zimi se okušajte na skijaškoj stazi i zagrijte u skijaškom baru, a u ljetnim mjesecima osvježite se na razgibanim pješačkim i biciklističkim stazama netaknute prirode.

Ovo apartmansko naselje nudi restoran, terene za odbojku na pijesku, i apartmane s besplatnim bežičnim pristupom internetu. Svi su apartmani smješteni u tradicionalnim zgradama s drvenim i kamenim elementima, te sadrže potpuno opremljenu kuhinju i dnevni boravak s kaminom i LCD TV-om s kabelskim programima. Možete koristiti spremište za skije i bicikle. Restoran u vlasništvu objekta udaljen je svega 50 metara. Na raspolaganju vam je besplatno parkiralište u okviru objekta, a glavni autobusni i željeznički kolodvor nalaze se na 12 km.

Povratak prirodi i planinama

Otkrijte skrivene kutke netaknute prirode kroz najljepše planinarske staze veličanstvenog Pohorja. Tražite li cjelodnevne izlete ili samo kratke šetnje prirodom, Ribniško Pohorje nudi vam širok izbor.

Za samo nekoliko minuta napustiti ćete “civilizirani svijet” i zaputiti se u prekrasnu i netaknutu prirodu. Planinske kuće i vikendice očekuju vas s gostoprimstvom tijekom cijele godine.

Zimski pohod na Ribničko jezero

Kraće ili duže zimsko pješačenje kroz netaknutu prirodu do idiličnog jezera. Ribniško jezero leži usred tresetišta na nadmorskoj visini od 1480 metara, a put do jezera pruža prekrasan pogled na bijele vrhove oko sela.

Želite li lakšu šetnju prirodom, krenite od ribniške koče, odakle ćete nakon samo 30 minuta hoda doći do jezera. Ukoliko 7elite vježbati konkretnije, krenite iz sela Ribnica na Pohorju, odakle će vam do jezera trebati okvirno dva i pol sata. Staza je i zimi dobro uređena i prohodna. Tijekom putovanja možete se ugrijati u ribniškoj koči gdje vas čekaju domaće delicije na žlicu.

Zimski pohod na Črni Vrh

Uspon na najviši vrh Pohorja. Črni vrh se uzdiže na 1543 metra visine i pruža prekrasan pogled na sve strane neba. Krenete li na pješačenje od ribniške koče, do vrha ćete dobro markiranom stazom hodati samo oko sat vremena. Kada padne snijeg, planinarenje se pretvara u pravu zimsku bajku koju svakako vrijedi doživjeti. Prije polaska ne zaboravite provjeriti snježne uvjete i sa sobom ponijeti odgovarajuću opremu!

Predah za sve generacije u skijaškom baru

Mala drvena kućica, tik uz skijašku stazu, razvija se od 2004. godine, kada je prvi put otvorila svoja vrata svim ljubiteljima zimskih aktivnosti. U Smučar baru ugrijati ćete se uz izvrsnu toplu čokoladu, topli čaj ili gulaš. Na osunčanoj terasi, opremljenoj ležaljkama i predivnim pogledom na skijašku stazu, svakodnevno uživaju brojna djeca i njihovi pratitelji koji mogu bezbrižno pratiti svoju djecu dok uče skijati.

Skijalište i apartmani Ribniško Pohorje
www.ribnisko-pohorje.si
+386 31 782 908
[email protected]

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :