Rezervirajte nadolazeći vikend za uživanje u drniškom merlotu

/
img

Južno od Promine smjestio se grad Drniš, središnja točka Šibensko-kninske županije. Drniš je mali grad sa živom narodnom i glazbenom tradicijom koju do danas čuvaju i njeguju brojne kulturne udruge, društva i sastavi. Poznati po svojoj vrhunskoj gastronomskoj ponudi i autohtonim vinima, i ove godine nastavljaju s kreiranjem urbanog događanja koje ima za cilj produžiti sezonu u ruralnim krajevima Šibensko-kninske županije te potaknuti proizvođače na bolje brendiranje svih autohtonih sorta vina.

Nova manifestacija u Drnišu rezervirana je za uživanje u dobrom vinu i društvu.

Turistička zajednica Grada Drniša u suradnji s lokalnim proizvođačima vina organizira manifestaciju prodajno-promotivnog karaktera pod nazivom Festival drniškog merlota, koja će se održati u Drnišu 27. i 28. svibnja 2022.

Najava Festivala drniškog merlota 2023

Drugi po redu Festival drniškog merlota održat će se 26. i 27. svibnja. Drniški merlot više je od vrhunske eno delicije i utkan je u način života drniškog kraja. Godine tradicije i znanstvena potvrda kvalitete temeljene na jedinstvenim mikroklimatskim značajkama podneblja stvorili su snažan tržišni brend na kojem se i danas temelje ponuda i promocija drniške gastronomije.

Festival drniškog merlota 2022

‘Nadalje, za vas smo pripremili kiparsku i likovnu radionicu pod nazivom Bacchusov atelijer koju će voditi Andrija Gašparuš, koji je diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radionice će se održavati 26. i 27. svibnja na Poljani, ispred Srednje škole Ivana Meštrovića u terminu 18.00 do 21.00 sat.  U petak će Vinoplod vinarija Šibenik, partner festivala predstaviti svoja vina uz degustaciju, prezentiranje i zanimljivo predavanje. Broj osoba je ograničen, a prijave se vrše na njihovoj kućici na sam dan festivala. Vinoplod vinarija Šibenik poziva i sve zainteresirane da se prijave za organizirani odlazak u kušaonicu u Šibenik u nedjelju, 28. svibnja.  U subotu u 18.00 sati  očekuje vas panel rasprava na temu Perspektiva vinarstva i vinogradarstva drniškog kraja. Moderator je Željko Andabaka, a gosti su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog fakulteta, HBOR-a i Udruge vinara Imota iz Imotskog’, najavljuje Ivana Menđušić, direktorica RZ Drniša.

Festival drniškog merlota 2022
Festival drniškog merlota 2022

‘Nismo zaboravili ni na najmlađe, koje u subotu očekuje radionica na temu Sigurna biciklistička vožnja od 18.00 sati. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Grada Knina’, zaključuje Menđušić.

Likovna radionica – Festival drniškog merlota 2022

Ovaj bogati program bit će popraćen i glazbenim dijelom. U petak će goste zabavljati rock band BEE ŽEE´s, a u subotu ćete uživati u hitovima Olivera Dragojevića kada će Oliver pjevati Olivera. 

Degustiranje vina bit će moguće na čaše. Kaucija za čašu i sedam kupona iznosi 10,00 €. 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :