Gastronomska tradicija više od 30 godina u Mostaru – Restoran MM

/
img

Jedno je od najprepoznatljivijih mjesta u Mostaru kada je u pitanju gastronomska ponuda i ugostiteljstvo – restoran MM. Nalazi se u centru grada, u ulici Mostarskog bataljona na mjestu nekadašnjeg Korza, odnosno preko puta hotela Bristol.

Čuvari sjećanja na tradicionalna jela koja su se pripremala na ovim prostorima

Interijer restorana MM sastoji se od dvije sale, u potpunosti klimatiziran te kapaciteta 60-80 gostiju. U prizemlju restorana nalazi se trgovina specijaliteta koju gosti mogu razgledati i probati uživati. Osim ove ponude, mogu naručiti hranu s jelovnika u restoranu. Restoran pruža dostavu hrane na području Mostara.

Biber meso

Roštilj i jela s roštilja sastavni su dio mnogih kuhinja širom svijeta, a Bosna i Hercegovina je naravno jedna od njih. Jela s roštilja restorana MM specifična su jer nose pečat Orijenta. Restoran MM nudi i veliki izbor jela od tjestenine. U ponudi su dostupna jela pripremljena od goveđeg mesa. Bilo da se radi o gulašu ili jelima od punjenog mljevenog mesa, bogatstvo okusa i receptura stara stoljećima ono je što ova jela čini nezamjenjivima.

Restoran MM nudi i odličan izbor slastica. Možete pronaći tradicionalne kolače ovog kraja, kao i kolače koji se na ovim prostorima pripremaju od davnina, a tradicionalno su iz nekih drugih krajeva.

Baklava
Smokvara
Zdrava hrana iz vlastite proizvodnje na ranču “Zelena oaza”

Njeguju stare, skoro zaboravljene, recepte u kojima uživaju sve generacije gostiju restorana. Sva jela pripremaju s posebnom pažnjom, a posebno su ponosni na vlastiti uzgoj voća i povrća u Zelenoj oazi. Sve vrijedne i kvalitetne namirnice iz vlastite proizvodnje koriste u pripremi jela za goste. Uzgoj se provodi u skladu sa standardom Globa gap. Zdrava hrana iz vlastite proizvodnje na ranču “Zelena oaza” postala je misija restorana, kao i temelj pripreme zdravih obroka u restoranu MM. S velikom pažnjom, na organski način, sade i uzgajaju povrće i voće. Organski uzgoj voća i povrća obilježava Global gab standard.

Povrće iz vlastitog prirodnog uzgoja
Ajvar i kisele paprike iz domaćeg uzgoja

Gosti restorana, osim uživanja u hrani baziranoj na domaćim namirnicama, imaju priliku kupiti male i ograničene količine svježeg voća i povrća izloženog u malom kutku u prodajnom prostoru restorana.

Restoran MM pruža i catering usluge za sve vrste poslovnih događaja, rođendana, vjenčanja, proslava na željenoj lokaciji

Iza profesionalnog osoblja nalazi se dugogodišnje iskustvo u organizaciji poslovnih događaja, te s ponosom ističu da su radili catering usluge za neke od prestižnih institucija i organizacija.

Brigu o hrani, piću, aranžmanima i okusima vjenčanja, rođendana te proslava prepustite stručnom osoblju restorana MM.

Catering usluge
Catering usluge

Restoran MM
Mostarskog bataljona 11
88 000 Mostar
Bosna i Hercegovina

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :