Rezervirajte treći vikend u lipnju za kušanje najboljih kapljica Trnjka u Ljubuškom

/
img

Pred nama je nikad uzbudljiviji vikend u godini s najljepšim vodopadima u Bosni i Hercegovini, bogatom kulturno-povijenom baštinom, dugom vinskom tradicijom i autentičnom ljepotom, podno tvrđave Herceg Stjepana Kosače.

Najava festivala

U Ljubuškom se u subotu 17.06.2023. godine održava međunarodni događaj koji ne smijete propustiti, a koji slavi Trnjak, autohtonu sortu vinove loze izvorno Hercegovine i dalmatinske zagore, te koji okuplja 24 vinara iz dvije države, četiri županije i devet gradova/općina.

Cilj festivala je da se ukaže na važnosti lokalnih sorti i njihovog potencijala

Ovaj događaj je posvećen uživanju u vrhunskim vinima, glazbenom programu, dobroj hrani i ugodnom druženju. Namjera je podržati napore lokalne zajednice i vinara u očuvanju vinskog identiteta, ali i povećanje svijesti o lokalnim vinima i vinskim sortama.

Teuta Trnjak – Vinarija Čitluk

Lokalni vinari iz dalmatinske zagore i Hercegovine dočekati će Vas u prelijepom ambijentu Lapidarija franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu, gdje se nalazi i najstariji muzej u Bosni i Hercegovini, osnovan 1884.godine, te s Vama podijeliti rezultate dugogodišnjeg rada.

Milas Trnjak, Vino Milas, Humac, Ljubuški
Trnjak je nova zvijezda u usponu na regionalnoj vinskoj sceni

Crvena sorta vinove loze (grožđa) izvorno Hercegovine i dalmatinske zagore, gdje je negdje poznata pod imenom Trnak (crni, mali, veliki, uzgoriti), Rudežuša, Kovačuša.

Trnjak Nuić, Vinogradi Nuić, Crnopod, Ljubuški

Moći ćete kušati najbolje kapljice Trnjka i kupaža od istoimene sorte, zato ovaj događaj nikako ne smijete propustiti.

Dobrodošli u Ljubuški!

Više informacija o samom festival možete pronaći na www.trnjakfest.com

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :