Pogledajte zanimljivosti održanog Festivala drniškog merlota

/
img

Turistička zajednica Grada Drniša i ove godine održala je prekrasnu vinsku priču, Taste Like Drniš. Drugi po redu Festival drniškog merlota održao se 26. i 27. svibnja. Drniški merlot više je od vrhunske eno delicije i utkan je u način života drniškog kraja. Godine tradicije i znanstvena potvrda kvalitete temeljene na jedinstvenim mikroklimatskim značajkama podneblja stvorili su snažan tržišni brend na kojem se i danas temelje ponuda i promocija drniške gastronomije. Ovo urbano događanje koje se nastavilo zbivati u Drnišu ima za cilj produžiti sezonu u ruralnim krajevima Šibensko-kninske županije te potaknuti proizvođače na bolje brendiranje svih autohtonih sorta vina.

Na ovogodišnjem festivalu predstavljeno je sedam vinara: Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Vizzulin, Ško vina, Vinarija Džapo, Vinarija Skelin, Vinarija Parat te gosti iz Rogoznice, Vinarija MI.

Uz vino, sve posjetitelje obradovali su i slasni zalogaji iz drniškog kraja, drniški pršut i sir. Također, održana je i kiparska i likovna radionica pod nazivom Bacchusov atelijer koju je vodio gdin Andrija Gašparuš, koji je diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Vinoplod vinarija Šibenik, partner festivala predstavili su svoja vina uz degustaciju, prezentiranje i zanimljivo predavanje.

Održana je panel rasprava na temu Perspektiva vinarstva i vinogradarstva drniškog kraja. Moderator je bio doc. Željko Andabaka, a gosti su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog fakulteta, HBOR-a i Udruge vinara Imota iz Imotskog.

Naravno, ovaj bogati program oopraćen je i glazbenim dijelom. Posjetitelje je zabavljao rock band BEE ŽEE´s, dok su posjetitelji u drugom dijelu festivala uživali u hitovima svima nam dragog Olivera Dragojevića.

Nisu zaboravljeni ni najmlađe, koji su uživali u radionici na temu Sigurna biciklistička vožnja.

Ovogodišnja manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Grada Knina. Partner festivala je Vinoplod vinarija Šibenik, a sponzori HBOR, MEDiLAB i Coca Cola. Medijski pokrovitelji festivala su Radio Drniš i Županijski radio Šibenik.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :