Životna misija za djecu Afrike

/
img

U Gambiji još uvijek postoje velike praznine u osiguranju da se djeci u najnepovoljnijoj poziciji pruži pravo na obrazovanje. Oko 31,6% djece u dobi od 7-15 godina bilo je izvan škole. Najnepovoljnija djeca su u istočnim dijelovima zemlje, gdje siromašni gotovo nemaju šanse za završetak osnovnog obrazovanja (izvor: Gambijsko ministarstvo osnovnog i srednjeg obrazovanja i Facebook @upanjezaotrokeafrike).

Kako je sve počelo?

Oni su grupa prijatelja koji žele promijeniti svijet. Vrsta promjene koja će pomoći djeci da steknu obrazovanje koje će sjati poput svjetla u njihovim teškim danima i na kojem će im biti zauvijek zahvalni.

Nihova priča počela je kada je predsjednica društva Petra otišla u gotovo nevidljivu zemlju u zapadnoj Africi, Gambiju.

http://www.hopeforkidsofafrica.com/

Tamo je otišla kao kuma gambijskoj djevojčici Maimuni, a vratila se puna entuzijazma i pozitive, odlučna pomoći drugoj djeci u Gambiji.

Većinu vremena provela je u školi New Yundum, koju pohađa njezin skrbnik. Uz pomoć prikupljenih priloga, prije odlaska otišla je u kupovinu školskog pribora u Gambiju. Upoznala je predsjednika dobrotvorne organizacije Helping Hands of Gambia i profesora informatike u ovoj školi koji je pomogao u misiji. Sankung Manjang pomogao je s kupnjom, prijevozom i distribucijom školskog pribora. Dobili su ih najsiromašniji studenti i oni koji odrastaju bez roditelja. Sankungova organizacija već neko vrijeme pomaže ovoj djeci i svaki put im se trudi osigurati barem osnovne potrepštine kako bi lakše pratili nastavu. Petra se najviše iznenadila kada je vidjela da svako dijete nije dobilo cijeli set bojica, već samo jednu ili dvije. Možete li zamisliti našu djecu bez bojica? Sve što uzimamo zdravo za gotovo nije isto u Africi.

Zato je ubrzo pala odluka da se zagrize u birokratsko mlinsko kamenje i osnuje udruga. Uspjeli su u tome. Kreirana je dobrotvorna organizacija Nada za djecu Afrike. Udruga je dobrovoljna, neovisna, nevladina, neprofitna udruga pojedinaca koji rade za dobrobit afričke djece i mladih, pomažući im u školovanju ili omogućavajući obrazovanje djeci iz siromašnijih obitelji, djeci bez jednog ili oba roditelja.

Djeci se pomaže kroz sustav kumstva na daljinu i prikupljanje donacija koje će se koristiti za škole i usavršavanje učitelja.

Cilj im je provoditi opću dobrotvornu djelatnost na polju kvalitetnijeg života djece u Africi i omogućiti im uključivanje u obrazovni proces. Udruga želi osigurati dostojanstvo i jednake mogućnosti djece u Africi te spriječiti socijalnu isključenost. Društvo će posebnu pozornost posvetiti najosjetljivijima i onima koji su najviše pogođeni siromaštvom ili gubitkom roditelja.

http://www.hopeforkidsofafrica.com/

DOBROTVORNO DRUŠTVO NADA ZA DJECU AFRIKE

ASSOCIAZIONE DI BENEFICENZA SPERANZA PER I BAMBINI DELL’AFRICA

Morova 25 F, 6310 Izola

Matični broj: 2700522000

Porezni broj: 50531581

Bankovni račun otvoren kod UniCredit Banke Slovenije d.d.

Bankovni račun (IBAN): SI56 290 0000 5340 2140

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :