Ima li čokoljubaca? Festival čokolade u Opatiji.

/
img

Opatija će na tri dana drugog vikenda u studenom postati “meka” za ljubitelje “slatkih užitaka”, koje čeka prigodna ponuda osmišljena posebno za ovaj događaj.

Ekskluzivni čokoladni proizvodi, vrhunske delicije i atraktivan program obilježit će 16. Festival čokolade u Opatiji koji će se u novom terminu održati od 11. do 13. studenog.

Središnji događaj najveće i najstarije hrvatske manifestacije posvećene svim ljubiteljima hrane, sajam “Čokoladna čarolija” u centru Gervais okuplja više od dvadeset “craft” proizvođača čokoladnih slastica, a ovogodišnja novost su obiteljska poljoprivredna gospodarstva s ponudom čokoladni proizvodi koji će svoje mjesto pronaći na prvom katu opatijskog kulturnog centra. Festival čokolade mjesto je na kojem se promovira jedinstvena paleta vrhunskih brendova iz Hrvatske i regije koji imaju originalan pristup kreiranju svojih čokoladnih kreacija. Stoga će na sajmu “Čokoladna čarolija” predstaviti ekskluzivnu ponudu rijetkih i teško dostupnih delicija, prepoznatljivih po iznenađujućim i divljenja vrijednim okusima. Vrata Centra Gervais bit će otvorena u petak, 11. studenog od 14 do 21 sat, subotu, 12. studenog od 9 do 21 sat i nedjelju, 13. studenog od 9 do 19 sati.

Posjetitelje čeka i posebno iznenađenje – mogu svjedočiti izradi čokoladne haljine!

Čokolada će pronaći svoje mjesto i na jelovnicima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kafića, ali iu posebno osmišljenim tretmanima spa & wellness centara. Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat program. Dočekat će ih izložba „Od zrna kakaovca do čokolade“ na kojoj će se iz prve ruke moći uvjeriti u pretvaranje gorkih zrna u slatke poslastice. Svoje teorijsko znanje moći će primijeniti iu praksi na radionicama za odrasle i djecu, gdje će im se otkriti tajne izrade čokolade, od početka sa zrncima kakaovca do gotovog proizvoda. Mališani će se posebno zabaviti na radionicama oslikavanja klasičnih čokoladica u retro stilu, kao i na veselom “Choco” foto spotu, dok će atraktivan program zaokružiti nastupi renomiranih glazbenika.

„Opatija i čokolada neraskidivo su povezane više od desetljeća i pol, a Festival čokolade jedna je od najiščekivanijih i najposjećenijih manifestacija. Ove će se godine održati nešto ranije pa će festival biti ukusna i uzbudljiva uvertira u raskošni prosinački Advent. Bit će to slatki početak atraktivnih događanja koja vas očekuju do kraja godine, uz beskrajne „izazove za nepce“ u jedinstvenoj i nenadmašnoj ponudi Čokoladne čarolije, ali i uz bogat popratni program“, rekla je Suzi Petričić, direktorica TZ Opatija.

Za više informacija:
Tel.: +385 51 271 310
Tel.: +385 51 271 710
www.visitopatija.com
e-naslov: [email protected]
FB visitopatija; Instagram: #Visitopatija

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :