Posjetite kulinarsku scenu u srcu Ljubljane na zadnjem predstavljanju ove godine

/
img

“Odprta kuhna” ili u prijevodu “Otvorena kuhinja”, poznata je kulinarska tržnica, s posljednjim susretom na Pogačarjevom trgu u petak, 28. listopada.

Uspješno zaključenje svoje 10. sezone rada.

Uz kulinarske petke, koji su u manje od desetljeća postali neizostavan dio pulsa glavnoga grada, ove je godine organizacijski tim organizirao devet gostovanja Otvorene kuhne u pet gradova diljem Slovenije, četiri izvedbe popularnog Pivo & Burger Festa te u lipnju Brina, Ljubljana gin festival.

U petak je na kalendaru upisan 25. Ljubljanski susret u aktualnoj sezoni, što nagovještava da se projekt uz podršku vremena konačno vraća u vremena slična predpandemijskim po broju izvedbi. Upravo to Lior Kochavy, suosnivač Otvorene kuhinje, ističe kao jedan od najvažnijih elemenata obljetničke sezone: „Otvorena kuhinja ponovno je bila onakva kakvu poznajemo i volimo. Otvorena kuhinja nije samo hrana, već i zabava, užitak, opuštanje, druženje, razgovor, poseban osjećaj. Djelovali smo dvije pandemijske godine, ali u skladu s ograničenjima i ozračjem nije bilo isto. Ove godine, međutim, opet je bilo osjetiti onaj pravi puls, čuti strane jezike… Za mene je najveća radost kad stojim negdje sa strane i gledam kako ljudi počinju pristizati, kako im se lica razvedravaju, kako izvade telefone i počnu snimati, slikati i kakav im je užitak kada prvi put zagrizu nešto novo ili poznato, na što su čekali cijeli tjedan.’

Neke zanimljivosti:

1 zvjezdica: Dio Otvorene kuhinje je i restoran Atelje koji posjetitelje mazi kamenicama koje sjaje u svjetlosti Michelinove zvjezdice.

7x kiša: Otvorenu kuhnu u Ljubljani kiša je ove godine odnijela sedam puta, no najviše sreće s vremenom imao je Ljubljana Pivo & Burger Fest koji smo morali čekati do rujna.

4.140 eura: Povodom obljetnice 10. sezone Otvorena kuhinja donirala je Udruzi prijatelja mladih Moste-Polje 4.140 eura za obnovu skladišnog prostora za donacije hrane i kuhinje u kojoj pripremaju obroke za obitelji u potrebi i organiziraju kulinarske radionice.

1. na putu: Ove godine ekipa je popularni Pivo & Burger Fest prvi put odvela u druge slovenske gradove. Slavilo se u Novom mestu, Ptuju i Novoj Gorici.

Plešemo 10 puta za 10: U jubilarnoj sezoni zaplesali smo i na Otvorenoj kuhni. DJ program uljepšao je petke deset puta, od čega pet u suradnji s Merit Showroomom.

260 kilometara: Najduži put prevalila je ekipa WB – Tavarneta za predstavljanje na Otvorenoj kuhni. Od rodnih Goriških brda do gostovanja u Ptuju vozili su čak 260 kilometara u jednom smjeru.

39 događanja: Uz 25 druženja petkom u Ljubljani, ove je godine organizacijski tim pripremio i 9 Otvorenih kuhni, 4 Beer & Burger Festa te Brina, Ljubljana gin festival.

Kontakt za medije: Špela Verbič Miklič  /  GSM: 031 270 883  /  e-pošta: [email protected]

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :