Kao i u životu, tako i u hrani, svako jelo mora imat’ šuga

/
img

Potaknuti dugim iskustvom u raznim kuhinjama i željom da stečeno znanje prezentiraju široj publici, dvoje kuhara i prijatelja otvorili su Šug. Restoran u kojem se kuha iskreno i sa puno ljubavi, trudeći se zadovoljiti ljude koji su željni vrhunske hrane, ali i domaćeg tradicionalnog ugođaja. Trud koji neprestano ulažu kako bi svaki dan iznova prezentirali publici nešto novo, ali i kvalitetno, kreće i od najmanjih detalja, pa tako i sam kruh koji služe je upravo pečen u samom restoranu.

Šug (šẉg, tal. sugo, imenica) – umak

“Kao i u životu, tako i u hrani, svako jelo mora imat’ šuga” – dalmatinska izreka

Rođeni u Splitu i odrastajući u njegovom okruženju, ovo dvoje prijatelja neprestano se trudi odgovoriti zahtjevnom gastro scenom koja se ubrzano mijenja. Međutim, potaknuti upravo onim “dišpetom” dalmatinske dice i inspirirani tradicionalnim jelima naših starih baka i djedova te okolinom koja nas blagoslivlja vrhunskim namirnicama, formiraju moderan jelovnik u kojem će sigurno uživati ne samo domaći gosti nego i oni iz raznih krajeva svijeta. Domaće namirnice kao što su kapula, poma, maslinovo ulje i vino neizostavni su elementi mediterana koji ne samo da utječu na kuhanje u Dalmaciji već i na stil životu pa i samu kulturu.

Kako u životu, tako i u kuhinji, bez šuga ne valja ništa!

Vođeni ovom filozofijom sam restoran i dobija svoje ime pa tako na jelovniku možete pronaći razna jela i predjela sa vrhunskim umacima. Kombinacijom moderne kuhinje, ali i obrade jela na živoj vatri, koja daje neponovljiv okus i pečat tradicije, ostavlja neizbrisiv trag na svakom tanjuru.

“U ulici restorana izgasili smo navigaciju jer nam je miris pokazao završno skretanje. Voditelj restorana Nikola, dočekao nas je u restoranu i pojasnio značenje Š/šuga. Profesionalan, ljubazan, topao, prizeman, srdačan i ugodan, Nikola nam je prezentirao kako su splitska dica pokrenula ovu fenomenalnu priču. Imali smo rezerviran stol jer je restoran bio pun kao šibica, a ujedno miran i jednostavan. Oduševljeni smo hranom i istinski smo uživali. Hrana je fenomenalna! Zaista smo zahvalni Šug ekipi i od srca preporučujemo svim našim čitateljima da posjete Šug u Splitu!” – Adriatic Traveller ekipa posjetila je restoran Šug i dala svoj iskreni osvrt na hranu i ugođaj s oduševljenjem!

Uvjerite se i sami.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :