Orijentalni doručak s pogledom na Stari most kao obavezna postaja svakog posjetitelja Mostara

/
img

„Kad čovjek prenoći u Mostaru, nije zvuk ono sto ga probudi ujutro, nego svijetlost.
To znam iz iskustva. Svijetlost me je dočekala pri dolasku u Mostar, pratila za vrijeme mog boravka od jutra do večeri, a docnije, po odlasku, ostajala u meni kao glavna karakteristika moga sjećanja na Mostar.”
– rekao je Ivo Andrić.

Dočekati izlazak sunca iznad čuvenog Starog mosta s orijentalnim doručkom, to je ono što vrijedna ekipa iz Urban Grill & Gourmet pružaju turistima cijelog svijeta u Mostaru.

Orijentalni doručak u Urban Grill & Gourmet

Nalazi se u starogradskoj jezgri grada Mostara

Restoran Urban Grill & Gourmet otvoren je 2011. godine u vlasništvu porodice Količić. Restoran posjeduje kapacitet od 120 gostiju, od kojih 70 u unutrašnjem dijelu i 50 na vanjskoj bašti sa koje se pruža najljepši pogled na Stari Most. Uz jedinstven tradicionalni ambijent terase i porodičnu atmosferu u najljepšem pogledu na Stari Most uživale su mnoge eminentne ličnosti političkog, javnog i kulturnog života sa svih strana svijeta. Tom ugledu doprinosi i konobarsko-kuhinjsko osoblje koje će uvijek udovoljiti gastronomskim željama svakog gosta.

Jela koja se spremaju u Urban kuhinji zadovoljila su mnoge putnike koji dolaze da se dive graditeljskoj ljepoti osmanske arhitekture – Starom Mostu.

Adriatic Traveller ekipa posjetila je ovo jedinstveno mjesto stare jezgre grada u ovim zimskim danima, u kojima je restoran odisao još zanimljivijim ambijentom i čarom. Uz tradicionalna jela pitu, dolmu, ćevape uz kajmak i ajvar, pogledi su vukli na veličanstveni Stari most okupan maglom u večernjem svjetlu.

Tradicionalni ručak u Urban Grill & Gourmet
Pogled na Stari most s Urban Grill & Gourmet terase – Adriatic Traveller
Stari most – Adriatic Traveller

Restaurant Urban Grill Mostar
Mala Tepa 22
Mob: 062 286 788
Tel/Fax: 036 552 235
[email protected]

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :