Novi naslov popularnog Brune Šimleše

/
img

Popularni zagrebački sociolog Bruno Šimleša u priručniku je spojio znanstvena saznanja s dugogodišnjim iskustvom koje je stekao radeći s pacijentima i njihovom rodbinom. Ovdje je vrijedan vodič za očuvanje zdravlja.

Najjače lijekove nosimo u sebi

Šimleša u knjizi predstavlja važnost cjelovitog pristupa liječenju. Pritom ističe utjecaj misli, emocija i međuljudskih odnosa na tijelo te dovodi u pitanje uobičajeno shvaćanje zdravog života prema kojem je (samo) zdravo tijelo važno za zdrav duh. Ujedno upozorava da se nikada ne treba odreći prednosti službene medicine, već kombinirati obje metode liječenja jer time povećavamo šanse za ozdravljenje. Jer naše srce i um su izvanredne tvornice lijekova!

Dragocjena pomoć u suočavanju s bolešću

Zašto se razbolimo? Što trebamo učiniti kada se razbolimo? Kako pomoći voljenoj osobi sa zdravstvenim problemima? Kako da ostanemo zdravi? To su glavna pitanja na koja odgovara Bruno Šimleša u knjizi (P)ostati zdrav. Ovaj opsežan i inspirativan priručnik namijenjen je prvenstveno onima koji se bore za svoje zdravlje, ali će svakako biti od velike pomoći i svim njihovim najbližima da im pruži dobru podršku.

Mnogo primjera iz medicinske prakse

U knjizi su opisani brojni znanstveni i primjeri iz stvarnog života koji vam mogu pomoći da osvijestite vlastite obrasce ponašanja. Naučit ćete prepoznati tanku granicu između odgovornosti i krivnje, kontrole i potiskivanja emocija, liječenja bolesti i liječenja bolesnika. Ako već ne znate pojmove, naučit ćete i što su Sizif, couching i osoba.

O autoru

Bruno Šimleša, autor deset knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, već više od 15 godina pomaže oboljelima od raka u svim izazovima koji ih očekuju. Udruga žena za borbu protiv raka SVE za NJU dodijelila mu je 2016. godine nagradu VAM za pomoć onkološkim pacijentima i podizanje svijesti javnosti o raku.

https://www.mladinska-knjiga.si/knjige/psihologija-osebni-razvoj-vzgoja/postati-zdrav

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :