Riblji restoran u Blagaju kraj rijeke Bune koji morate posjetiti ovo proljeće

/
img

Blagaj je oduvijek bio mjesto u koje se dolazilo zbog njegove ljepote, njegove očaravajuće prirode i historije koja je osjetna u svakom trenutku. Neponovljivi ambijent Vrela Bune, mira Derviške Tekije i svježine rijeke Bune čine ga posebnim.

Sami Blagaj kao i njegovu okolinu karakteriše raznolikost njegovih nadzemnih i podzemnih voda, te kraškh oblika i vrsta stijena. Blagaj u tom smislu predstavlja jedan od najljepših primjera geomorfoloških procesa koji su se kroz historiju odvijali na ovom terenu.

Kompleks starih kuća u Velagićevini predstavlja pravi primjer kako se nekad živjelo i stanovalo i vrijeme provodilo u blagajskim kućama i avlijama. U Blagaj se dolazi i radi neponovljivog ukusa blagajske pastrmke koja živi u rijeci Buni, a naročito prija kada se konzumira u jednom od brojnih i u starom stilu izgrađenih, živopisnih blagajskih restorana, smještenih tik pored rijeke Bune. (hercegovina.ba)

Blagaj – Izvor fotografije: hercegovina.ba

Posjetili smo riblji restoran Laks kraj rijeke Bune

Restoran Laks posvećuje puno pažnje odabiru namirnica i izradi jela. Posebnu pažnju usmjeravaju na zdravu hranu iz vlastitog uzgoja.

U Laks ponudi možete pronaći raznovrsna riblja jela kao sinonim restoranske ponude iz vlastitog uzgoja u samoj blizini restorana.
Kombinacija ribljih jela i priloga od povrća, te ostale domaće specijalitete uz čašicu dobrog vina, pruža nezaboravna druženja.
Spoj ugodnog ambijenta i zdrave hrane je priča iz našeg restorana.

Brudet od riječne ribe i Laks predjelo s domaćim peksimetima..

Osim primarnih ribljih jela, u ponudi su klasična bosanskohercegovačka mesna jela s roštilja.

Ćevapi s lukom i pomfritom.

Kao šlag na kraju, Laks restoran nudi kreativna slasna rješenja kao proizvod maštovite kuhinje. Jedinstveni spoj smokvare i tufahije na Laks način, te domaći cheesecake, slastice su koje će zaokružiti Vaše gastronomsko iskustvo kraj rijeke Bune.

Jedinstveni spo smokvare i tufahije.
Originalni cheesecake.

Riblji restoran Laks
Facebook
Instagram
Kontakt broj: +387 66 779 249
Adresa: Malo Polje bb, Blagaj, Bosna i Hercegovina

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :