“Samo nas dvoje” donijelo nagradu u regiju

/
img

Na nedavnom regionalnom finalu međunarodnog natjecanja S. Pellegrino Young Chef Academy Competition, Žiga Koprivc, jedva 26-godišnji chef de partie iz restorana Galerija okusov u Celju, osvojio je posebno priznanje za društvenu odgovornost. Njegov tanjur pod nazivom “Samo nas dvoje”, koji se sastoji samo od slovenske pastrve, slovenskog meda i slovenske lipe, impresionirao je zahtjevni žiri za regiju JI Europe i Mediterana i doveo mladog kuhara korak bliže plasmanu u veliko finale ovog prestižno natjecanje.

Izuzetno je bilo i izlaganje renomiranog mladog chefa Mojmira Šiftara, koji vodi ljubljanski restoran Pen Klub. Svojim prisustvom i suverenim nastupom bio je daleko ispred svih, no pobjedu je kući odnio grčki predstavnik Grigoris Kikis, a time i plasman na svjetsko finale koje će se sljedeće godine održati u Milanu.

Ove je godine na natjecanju sudjelovao rekordan broj mladih slovenskih kuhara (9), a uz puno veću Grčku, Slovenija je bila jedina zemlja koja je u regionalnom finalu imala čak dva natjecatelja. Lili Vodušek, voditeljica brenda S. Pellegrino za Sloveniju u Merit HP d.o.o., stoga ističe da će i dalje poticati mlade slovenske kuhare da sudjeluju na jednom od najvažnijih kuharskih natjecanja na svijetu, jer naši mladići i djevojke svakako zaslužuju mjesto među svjetskim kulinarskim svjetlima.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :