Vinoljubac ste i mislite da ste probali sve? Pronašli smo slastice od refoška koje morate probati!

/
img

Jeste li znali da je najstariji vinograd refoška smješten u Europi? I to u malom kraju pod nazivom Marezige, u sklopu grada Kopar, Slovenija.

Marezige su butik riznica slovenske Istre koja povezuje kulturnu baštinu prošlih generacija sa suvremenošću. Selo nudi uvid u kulturnu i prirodnu baštinu iz perspektive posebne, jedinstvene i opsežne ponude, doživljaja i usluga.

Ovaj kraj poznat je po različitim lokalnim vinskim festivalima, uglavnom po Festivalu refoška i tradicionalnoj svetkovini sv. Martina – Martinju, a od 2018. selo ima prvu fontanu za testiranje vina u Sloveniji.

Gostilna Karjola nalazi se u središtu refoška, ​​zemlje ljubaznih i gostoljubivih Istrana, zemlje najcrnjeg crnog vina.

Ovdje refošk ima značenje više od vina – to je tradicija koja povezuje nekoliko generacija vinogradara, mještana i prijatelja.

Isprobajte slastice od refoška!

U ponudi gostilne Karjola možete pronaći razna jela koja kreiraju u skladu s refoškom.
Najprepoznatljiviji je Krožnik Dežele Refoška, ​​odrezak s refoškom i raznim vrstama tjestenine u kojima uvijek ima i prstohvat refoška.


Kulinarska ponuda jela s refoškom na ovome ne završava. U gostionici poslužuju i slastice te sladolede koji se rade na bazi refoška i drugih domaćih vina.


Ponuda je izuzetno raznolika te nudi svježe slastice, sladolede, kolače na bazi vina i one koje već poznajemo svaki dan.

Osim jela s refoškom, možete se prepustiti i okusima drugih tradicionalnih istarskih jela, poput poznatih suhomesnatih narezaka, bobičastog voća, pjata karjola i još mnogo toga.

Posjetite gostilnu Karjola, na lokaciji Marezige 24, 6273 Marezige, Slovenia.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :