Želite naučiti pripremati tradicionalnu bosansku hranu u Mostaru? Rezervirajte termin u Food House Mostar!

/
img

Restoran Food House Mostar nudi nezaboravno gurmansko iskustvo. Od tradicionalne bosanske kuhinje do modernih preokreta klasičnih jela, u Food House Mostar ima ponešto za svakoga. Osim toga, jedinstvena intimna atmosfera savršena je za posebne prigode ili jednostavno noćni izlazak s prijateljima.

Ako želite probati tradicionalnu bosansku hranu ili neklasična vegetarijanska jela u Mostaru, preporučujemo Food House Mostar koji je oduševio Adriatic Traveller gurmane ambijentom i energijom, odabirom domaćih namirnica i jedinstvenih kombinacija okusa. Neka od najpopularnijih jela su dolma (punjena paprika) i japrak (vrsta punjenih listova blitve). Oba su jela napravljena od svježih, sezonskih namirnica i oba su apsolutno ukusna.

Dolma se priprema od paprika punjenih mljevenom govedinom i blagim začinima. To je vrlo jednostavan recept koji zahtjeva samo četiri sastojka: mljevenu junetinu, rižu, luk i sol. Meso se pomiješa sa mljevenim lukom, pa se nadijevaju u paprike koje su prethodno izdubljene.

Ako tražite nešto krepkije, probajte Bosanski Lonac, koji je tradicionalno bosansko brdsko varivo od govedine i povrća. Izdašno je, zasitno i apsolutno ukusno! Nije baš uobičajeno pronaći pristojan Bosanski Lonac jer je potrebno dosta vremena za njegovu pripremu, te preporučujemo Food House u Mostaru.

Ako tražite najbolja mjesta za jesti falafel u Mostaru, jedino mjesto gdje ga možete dobiti je Food House Mostar.

Falafel nije dio tradicionalne bosanske hrane, ali svakako vrijedi probati ako ste u Mostaru i tražite vegetarijansku hranu. Falafel je pržena kuglica slanutka pomiješana sa začinskim biljem koja se može poslužiti sama ili punjena u pita kruhu uz salatu i umake poput tahini umaka ili humusa. Falafeli se obično preliju s malo soka od limuna koji im pruža dodatni žuči okus!

Falafel kuglice su izvana hrskave, a iznutra meke i pahuljaste – savršene za brzi međuobrok ili obrok!
Ako tražite nešto drugačije i ukusno, svakako naručite Imam Bayildi

Imam Bayildi također nije tipično bosansko jelo, ali je jelo koje svakako vrijedi probati u Mostaru. Imam Bayildi je tursko jelo od patlidžana koje se pravi od maslinovog ulja, luka, patlidžana, paprike, rajčice i češnjaka. Možete se odlučiti za verziju s piletinom na žaru ako tražite dodatne proteine.

Imam Bayildi se obično poslužuje s krumpirom pečenim u pećnici i pita kruhom. Patlidžan daje jelu zaista kremast i fin okus. Sastojci su jednostavni, ali okus je složen i apsolutno ukusan!

FOOD HOUSE MOSTAR
+38761209388
[email protected]
Rade Bitange 12, 88104 Mostar, Bosnia Herzegovina

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :