Baloni iz raznih krajeva svijeta na nebu Kapadokije

/
img

Kapadokija, poznata regija Turske po svojim vilinskim dimnjacima, bila je domaćin zabavnih balona na vrući zrak različitih oblika. Baloni sa 22 figure iz Engleske, Švicarske, SAD-a, Njemačke, Francuske, Belgije, Španije, Portugala, Slovenije, Makedonije, Luksemburga i Turske izveli su revijalne letove. Domaći i strani turisti pokazali su veliko interesovanje za balone na vrući zrak obojene posebnim umjetničkim dezenima, sa raznim figurama kao što su „Sladoled“, „Obeliks “, „Hobotnica“, „Spejs šatl“   turska zastava i mnogi drugi.

Na međunarodnoj manifestaciji održanoj u sklopu ovogodišnjeg “Cappadocia Balloon and Culture Route Festivala”, baloni su se jedan za drugim dizali u nebo nakon što su pripreme počele rano ujutro.

Iskusni piloti maestralno su upravljali balonima dizajniranim u različitim bojama i modelima jedinstvenim za Festival na nebu Kapadokije, dok je ples balona u mističnim pejzažima vilinskih dimnjaka, koji je jedinstven u svijetu, fascinirao publiku.

Turski festivali kulture ove godine u 11 različitih gradova.

Festivali Turske rute kulture ove godine su počeli 5. Augusta uKapadokiji, u organizaciji Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, a održavaju se od 2021. godine. Organizirani kao jedan od najsveobuhvatnijih svjetskih kulturnih i umjetničkih projekata, festivali Turske rute kulture održat će se ove godine u 11 provincija. Nakon Cappadocia Balloon and Cultural Route Festivala koji se održao od 5. do 13. augusta, festivali će se održati i u turskim provincijama Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Istanbul, Diyarbakır, İzmir i Antalya.

Program festivala Turske kulturne rute.

Cappadocia Balloon and Culture Route Festival – Nevşehir: 05-13 august 2023
Sümela Culture Route Festival – Trabzon: 19-27. august 2023
Palandöken Culture Route Festival – Erzurum: 19.-27. august 2023
Troya Culture Route Festival – Çanakkale: 09-17 septembar 2023
Gastroantep Culture Route Festival – Gaziantep: 16-24. septembar 2023.
Başkent Culture Route Festival – Ankara: 16. septembar – 01. oktobar 2023.
Konya Mystical Music Festival – Konya: 23. – 30 septembar 2023
Beyoğlu Culture Route Festival – Istanbul: 30. septembar – 15. oktobar 2023.
Sur Culture Route Festival – Diyarbakır: 14.-22. oktobar 2023
Efes Culture Route Festival – Izmir: 28. oktobar – 05. novembar 2023.
Antalya Culture Route Festival – Antalya: 04-12. novembar 2023.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :