Želite li prespavati u dominikanskom samostanu uređenom u luksuzni hotel? Bili smo u Šibeniku i posjetili Armerun.

/
img

Skriveni biser jadranskog povijesnog dominikanskog samostana, sada pop-up umjetnička galerija.

Istražite ovaj jedinstveni grad s više od 2000 kamenih stuba, 20 crkava, 4 tvrđave i još mnogo toga za ponuditi. Nekada industrijski grad, danas doživljava preporod kao jedno od najboljih mjesta za odmor u Hrvatskoj.

Izvor fotografije: Visit Šibenik, arhiva

Samo 5 gradova na svijetu ima dva UNESCO-va spomenika. Šibenik je jedan od njih. Usporeni mediteranski stil života i šarmantni otoci šibenskog arhipelaga samo su neke od posebnosti grada. Katedrala svetog Jakova je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Novi hotelski dragulj Šibenika sa značajnom poviješću

Nazvan po starom masivnom drvenom ormaru u kojem su obitelji čuvale sve svoje dragocjenosti i uspomene, hotel Armerun čuvar je šibenske baštine i sjećanja.

Novi dragulj najvećeg Starog grada u Hrvatskoj, smješten ispod povijesnog grada bedema s prekrasnim pogledom na šibenski kanal i nezaboravne zalaske sunca, gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more.

U prošlosti je u prostoru današnjeg hotela “Armerun” te restorana “Buta” i “Bronzin” bio smješten dominikanski samostan osnovan 1346. i samostansko groblje uz gospodarske zgrade i crkvu koja se i danas ovdje nalazi. Iznimno je važan dio šibenske stare gradske jezgre s bogatom povijesnom baštinom.

Na stubištu i hodnicima hotela vidljivi su važni ostatci dominikanskog samostana iz 17. stoljeća koji su pronađeni tijekom obnove hotela na licu mjesta.

Besprijekorna razina usluge i udobnosti

Iskusite Šibenik u savršenom spoju luksuza i naslijeđa u prekrasno dizajniranim Armerun sobama. Skladno uređene sobe prigušenih boja, prirodnih materijala, te arheološki eksponati pronađeni na lokaciji, jednostavno će vas opustiti. U kombinaciji s dozom modernosti, vaš će boravak biti nezaboravan.

Svaka soba pažljivo je opremljena ugodnom rasvjetom koja naglašava stari kameni zid, uz kombinaciju modernog komforta s raskošnim interijerom.

U prizemlju hotela, nalazi se restoran “Buta”, koji se konceptom i ponudom nadopunjuje s drugim restoranom “Bronzin”. Buta posjeduje fenomenalan pogled na zalazak sunca s terase, a uređenjem interijera dominiraju prirodni materijali u skladu s modernom vizijom dizajnera interijera.

Armerun je savršeno smješten na morskoj strani centra grada Šibenika, te nudi jednostavan pristup do zračne luke Split i Zadar.

www.armerun.com
6 Obala palih omladinaca, 22000 Šibenik, Hrvatska
[email protected]
[email protected]
+385997119996

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :