Grad pršuta i adrenalinske zabave organizira kraljevsku utrku

/
img

Kraljevska utrka je rekreativna „cross country“ utrka maraton formata koja se vozi južnim obroncima planine Promine. Staza plijeni jedinstvenim vizurama specifičnima za Dalmatinsku zagoru i planinu Prominu. Panorama Petrovog polja, Grada Drniša i okolnih planina, hrastovih šuma i brzih singletrail dionica je iskustvo i slika koja će ostati dugo u sjećanju svih natjecatelja.

Biciklistički klub Petar Svačić je mali i mladi klub čiji se dobro poznati članovi natječu diljem Hrvatske i šire. Nakon ekspanzije avanturističkih sportova 2013.godine na planinama Hrvatske, isti trend je zahvatio i planinu Prominu i njene žitelje željne boravka u prirodi.

Slijedom događaja Drnišani su nanizali popriličan broj trail, planinskih i biciklističkih utrka na svojem matičnom terenu. „Svačići „ su najbolje trase ostavili i osmislili baš za ovu atraktivnu Kraljevsku utrku koja je dostojna ispuniti afinitete biciklista svih profila.

Što možete očekivati na utrci?

Duljina kraće staze je nešto preko 33 kilometra sa ukupnom akumuliranom visinom od 950 metara. Biciklisti kojima je to malo i traže veći izazov mogu voziti i drugi krug staze kojim će onda prijeći oko 55 kilometara i preko 1500 metara akumulirane visine. Feed zone su postavljene na 16. i 24. kilometru staze. Start utrke je zakazan za 17.09.2023 sa startno ciljne ravnine na Gradskom trgu Poljana u Drnišu u 11:00 sati. Registracija natjecatelja otvorena je na mjestu starta od 09:00 sati.  Regularne prijave i odjave su do 16.09.2023. do 12:00 sati.

Što poručuju kreatori staze?

Suzana Kontić, predsjednica kluba opisala nam je stazu iz svog ženskog kuta: „Staza je zapravo romantična. Kao da idete na putovanje u nepoznato kroz hrastove šume, proplanke , livade i strme litice odnosno kroz sve mistične i malo poznate dijelove Promine koji su još uvijek netaknuti i autentični. Vjerujem da će svi oni koji ne žure za rezultatom stati i okrenuti se oko sebe i „opaliti“ koji „selfi“ za uspomenu sa Promine“.

Nadodali bi da je staza putovanje kroz netaknutu prirodu, ali tešku i zanimljivu prirodu. Raznolikost terena i česte intervalne izmjene ritma i brzine čine ju dinamičnom i uzbudljivom.

Kraljevskom stazom povezali smo sve zaseoke od sela Razvođa do sela Siverića koji leže na južim padinama planine i prostiru se uzdužno sa istoka prema zapadu. Staza spaja zaseoke u jednu cjelinu kojom su hodali nekad naši stari te tako izmjenjivali robu i namirnice među sobom. Tako da smo i stare puteve oteli zaboravu kroz utrku“ – dodao je Nikola Perlić kao jedan od članova kluba.

Marko i Almir, zvijezde kluba imali su još par detalja za istaknuti: „Očekuje vas dinamična i brza utrka. Staza je pripremljena ali morate ostati koncentrirani do kraja jer drniški kamenjar krije mnoge zamke. Rock gardeni , oštri i rasuti spustovi, dugi usponi, skokovi i najdraže nam trail singlice samo su neki segmenti staze. Dodali smo i mali XCO segment pred sami kraj za sve željne zabave i tehniciranja na svom biciklu“.

Kako se prijaviti na utrku?

Drnišani su poznati i kao gostoljubivi domaćini. Tako će ostati i ovaj put kad ćemo se družiti uz jelo i piće na centralnom gradskom trgu Poljana u Drnišu. Nakon okrepe i ceremonije proglašenja pobjednika budite slobodni i otkrijte koje to još ljepote skriva Drniš, Čikola ili Roški slap. Ili nadoknadite kalorije domaćim proizvodima i delicijama. Petrovo polje preporučamo za rekuperaciju i popularno „raspedalanje“ nakon napora utrke.

Na utrku se možete još uvijek prijaviti i rezervirati svoje mjesto na  https://www.stoperica.live. Sve dodatne informacije možete pratiti na FB stranicama kluba ili na https://xczld.info/novosti/iii-kraljevska-utrka/

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :