Ususret Valentinovu: Opatija kao jedna od najromantičnijih destinacija u Europi

/
img

Uz Veneciju, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeiru, Porto i još neke gradove, Opatija je svrstana među najbolja odredišta za zaljubljene. Tijekom cijele veljače moći će se vidjeti posebno uređenje grada i atraktivni programi od kojih će vrhunac biti koncert popularne rock grupe Vatra.

Opatija – veljaču, najromantičniji mjesec u godini, obilježiti će posebna atmosfera i atraktivni programi u jednom od najromantičnijih mjesta u Europi, kako je Opatiju nazvao renomirani turistički portal European Best Destinations.

Poznati online magazin s milijunskom publikom uvrstio je Veneciju, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeiru, Porto i druge poznate gradove među najbolja odredišta za zaljubljene, ali i kolijevku hrvatskog turizma te istaknuo kako je “ljubav utkana u same temelje Opatije“.

Opatija u znaku ljubavi.

Nakon čarobnog adventa i karnevalskog ludila koje je još uvijek u punom jeku, veljača je u Opatiji u znaku ljubavi. Prekrasni parkovi s tajnovitim stazama, dugačka šetnica uz more i večeri obasjane zvijezdama savršena su kulisa za posebne trenutke u dvoje, a romantiku dodatno naglašava prikladna rasvjeta na javnim mjestima, kao i stotine srca i lijepih poruka mnogo jezika, kojima je Turistička zajednica Opatije okitila parkove, trgove i ulice. Posebne lokacije za fotografiranje ovjekovječit će nezaboravne doživljaje s vašim najdražima, a šetnje zelenim površinama povest će vas prisjećanjem na velike ljubavi koje su se ovdje događale u prošlim stoljećima i stopile sa šumom valova.

Opatija će parove privući i vrhunskom gastronomijom, opuštajućim tretmanima u modernim lječilištima i wellness centrima, te jedinstvenim spojem mora i planine, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave… Sve to pratit će prigodna ponuda opatijskih hotelijera i restoratera, koji će trajati cijeli mjesec, s naglaskom na vrijeme oko 14. veljače, Valentinova.

Nekoliko dana prije Valentinova u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković održat će se Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije na kojem će sudjelovati brojna poznata imena koja će se natjecati na Dori 2023.

– Opatija je svoj turistički život započela upravo zahvaljujući jednoj ljubavnoj priči jer je Iginio Scarpa u srcu našeg najljepšeg parka izgradio čuvenu Villu Angiolinu kao spomenik svojoj supruzi. Stoga su Valentinovo i veljača, kao mjesec zaljubljenih, jedni od najljepših razloga da posjetite naš grad. No, romantiku koja je u Opatiji prisutna na svakom koraku odlučili smo dodatno naglasiti prigodnim uređenjem grada i programom te tako uljepšati boravak svim zaljubljenima. Uz „leptiriće u trbuhu“ u veljači je tu i „karnevalsko ludilo“ s Balinjeradom i karnevalskim događanjima, pa možemo reći da nas u nadolazećim tjednima očekuje dupla doza pozitivnih emocija, koje svakako trebamo doživjeti, rekla je direktorica TZ Opatija Suzi Petričić.

www.visitopatija.com

e-mail: [email protected]

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :