Veliko zanimanje za Gourmet Cup Ljubljana na Krvavcu

/
img

Sedmi Gourmet Cup Ljubljana je već iza nas. Skijaško-kulinarsko druženje na Krvavcu, gdje su mladi talenti oduševili svojim izvornim jelima pod budnim okom škola i kuharskih majstora, pjenušci i šampanjci mazili su se razigranim mjehurićima, poletni natjecatelji pružili su pravu navijačku atmosferu, ansambl Fehtarji za nezaboravan završetak dana, a gurmanska večera u jedinstvenoj romantičnoj atmosferi, sudjelovalo je ukupno više od 450 poznatih kuhara i vinara, ugostitelja i dobavljača te ljubitelja kulinarstva, što je rekordan broj.

Gurmanski doručak za sve i postolja za najbrže

Dan je započeo bogatim Gourmet doručkom za koji se pobrinuo chef Sebastjan Elbl iz Gostilne na Gradu koji je goste razmazio ljubljanskim doručkom od domaćih proizvoda. Linija BIO ZONE robne marke Mercator ponudila je na degustaciju 100% organski proizvedene i visokokvalitetne proizvode koji su osigurali jutarnju dozu energije.

Foto Dean Dubokovic
Foto Dean Dubokovic
Foto Dean Dubokovic

Nakon doručka izvučeni su startni brojevi za sve skijaše i daskaše koji su se u šest kategorija borili za prva mjesta Gourmet Cupa. U napetoj borbi nastupilo je 110 natjecatelja. Nikola Perkolič Railič iz Hotela i restorana Lipa iz Kranjske Gore osvojio je titulu najbržeg restorana ove godine i osvojio glavnu nagradu – trogodišnji najam perilice posuđa (donacija Winterhalter) i jednogodišnji najam ledomata ( donirao Pulito Solutions). Utrku je ponosno otvorio bivši skijaški as Jure Košir, a potom je na stazu kao prednatjecatelj izašao direktor RTC Krvavec Janez Janša.

Za bogat izbor vrhunskih pjenušaca i pjenušaca pobrinuo se Koželj, Kuća dobrih vina, zajedno s podrumima pjenušaca i šampanjca – Medot, Vina obitelji Puklavec, Monterosso, Frelih, Albiana, Soligo, Louis Roederer, G.H. Martel, Steyer, Klet Krško i Radgonske gorice, koji su pružili jedinstveno iskustvo na događanju – priliku kušati Untouched by Light pjenušac, prvi pjenušac na svijetu proizveden u potpunom mraku.

Sudionici događanja mogli su uživati ​​u lijepom sunčanom danu u ugodnom društvu uz čašu savršenog Aperol Spritz koktela u ruci i zasladiti se Magnum sladoledima.

Foto Dean Dubokovic
Foto Dean Dubokovic
Foto Dean Dubokovic

Svi ljubitelji off-roada također su na eventu dobili premijeru novog Fordovog modela, najnaprednijeg Ranger Raptora ikada, koji je plijenio zadivljujućim izgledom i sirovom snagom, namijenjen vozačima željnim performansi, ekstremnih terenskih sposobnosti i najnaprednije tehnologije . Svi koji želite provesti vikend u društvu ove zvijeri pozvani ste da sudjelujete u nagradnoj igri i možda baš vi budete dovoljno sretni da iz prve ruke iskusite njenu sirovu moć.

Druženje je završilo après ski partyjem i ansamblom Fehtarji, koji se trenutno smatra jednim od najpoželjnijih ansambala u Sloveniji, a njegovi članovi svojom su dobrom voljom i nestašlukom impresionirali i zabavili sve sudionike partyja. Za dodatnu animaciju pobrinuo se i chef Luka Jezeršek, zvijezda večeri, koji je svojim pjevačkim nastupom upotpunio večernje događanje s kojeg su ljudi otišli puni nezaboravnih dojmova, novih poznanstava i dobre volje.

Foto Dean Dubokovic

Gurmanska večera u Zajli kod Mojmira Šiftara

Na kraju događanja u utorak, 14. ožujka, svi ljubitelji hrane došli su se prepustiti gostujućem ljubljanskom chefu Mojmiru Šiftaru iz restorana PEN KLUB, koji je gostima poslužio Okuse Ljubljane na Gourmet večeri na zajli u organizaciji Jezeršek gostoljubivost. Za slasticu se pobrinuo Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof, koji je zajedno s folklornom skupinom iz Cerkelja dočarao pravu zimsku bajku svim gostima u kućici Sonček u Krvavcu.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :