Domaća tradicionalna hrana, s daškom moderne umjetnosti, kraj splitske rive – ARTiČOK

/
img

Udaljen samo nekoliko minuta od splitske rive, restoran ARTiČOK kombinira spoj modernog i tradicionalnog stila interijera i hrane, kao izvornu ideju samog naziva objekta.

ARTiČOK nedaleko od splitske rive, na lokaciji Bana Josipa Jelačića 3

ARTIČOK je izvorno jestiva biljka, a naziv restorana potječe od filozofije igre riječi “ART” na tanjuru i na zidu i “COK” kao zalogajčić. Prvi pogled u restoranu su apstraktna umjetnička djela umjetnika, a drugi je umjetnost na tanjuru.

Prepoznatljivi vizualni identitet vidljiv je u interijeru restorana, te osjetan u visokoj energiji i raspoloženju osoblja.
“Glava djevojke za koju se vjeruje da predstavlja caricu Plautilu primjer je savršene preciznosti u oblikovanju detalja te mekoće i profinjenosti modelacije koje ukazuju na vrhunsko majstorstvo i rafiniranost autora pa se s pravom svrstava u najljepše ženske portrete u rimskoj kamenoj plastici.” – Izvor: ARTiČOK Facebook

Svako jelo pripremljeno u ovome restoranu, “istinska je umjetnost u punom smislu riječi”, potvrdila je Adriatic Traveller ekipa.

JANJEĆA LEĐA
Janjetina, mousse od graška, mouse od krumpira, povrće, janjeći jus

Ljetnu terasa za uživanje u domaćoj vinskoj karti i koktelima.

U hladnim zimskim danima okovanim dalmatinskom burom, zasigurno će Vas ugrijati topli interijer restorana u prizemlju. A u ljetnim morskim temperaturama, obavezni level-up je dobro poznata terasa svim Splićanima. Odjek istančane muzike, zarazni smijeh i chill uz nezaobilaznu ARTiČOK gin kartu, privlači splitske turiste svako ljeto u samoj blizini rive.

Facebook ARTiČOK Split

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :