Kako je nekad bilo…Ćevabdžinica Sarajevo ’84

/
img

Tradicionalni bosanski roštilj, širok izbor ukusnih jela, od ćevapčića do sarmi, i slatkih peciva i tradicionalnih kolača po receptima bosanske kuhinje. Dobrodošli u Sarajevo ’84 u Ljubljani, Piranu i Koperu, na čak četiri lokacije.

Priča o Sarajevu i ćevabdžinici

Ljeto 1984., socijalističko mjesto koje je ugostilo kapitalističke Olimpijade, mjesto gdje su se spojila dva svijeta. „Nije bilo tehnike, ali je bilo duše.“ – zbog te duše, koja je bila prisutna na 14. Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, donesena je odluka da se ovo doba vrati kući.

Žudilo se je, prije svega, za mjestom sa sadržajem koji će privlačiti, gdje će se dobro osjećati svaki ljubitelj sporta, nostalgičar, ali Jugoslaven, a ubrzo je postalo jasno da će to mjesto biti pojačano ćevapčićima. No, nijedna hrana nije tako dobra kao porcija dobrog raspoloženja.

Kada se sve začini pravim ćevapčićima, dobrim vrhnjem i Sarajevskim pivom – priča je potpuna.

Priča je dobila mjesto gdje će se razvijati. Uslijedila je potraga za fotografijama, predmetima koji bi dočarali duh Jugoslavije i Sarajeva, one dobre, nostalgične Jugoslavije bez nacionalizma, bez velikih priča, osim one velike priče o prašnjavoj nostalgiji za naljepnicama, zastavom, starim filmovima, reklamama,…novac i, naravno, glazba bivše Jugoslavije.

Osjetite sarajevsku dušu i kuhinju u Sloveniji na četiri lokacije

U Ljubljani, Piranu i Koperu posjetite Sarajevo ’84 ćevabdžinice. Osjećajte se kao kod kuće i osjetite priču o olimpijskim igrama ’84 i nenadmašni sarajevski humor.

Jednostavno nije bilo potrebe za ničim drugim, nikakvom posebnom animacijom, samo Sarajevsko pivo i prilika da se opustite, uhvatite energiju Sarajeva i čujete kako grad diše.

Kušajte sarajevski roštilj – ćevape, pljeskavice, sudžukice, kao i bosanski lonac, sarmu, begovu čorbu, bosanske pite, i zasladite se baklavom ili tufahijom uz bosansku kavu.

Provjerite kako je nekad bilo.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :