Vipavska vina pod lupom na masterclass radionici Roberta Gorjaka

/
img

U ponedjeljak, 22. svibnja od 13 do 15 sati u dvorcu Lanthieri u Vipavi održati će se masterclass radionica o 18 različitih vina vinorodnog područja vipavske doline. Radionica će se održati u sklopu festivala Okusi Vipavske, a istu će voditi Robert Gorjak iz Vinske škole Belvin. Radionica u organizaciji Regionalne razvojne agencije ROD Ajdovščina namijenjena je stručnoj javnosti, ugostiteljima, vinskim trgovcima, hotelijerima i predstavnicima medija. Sudjelovanje je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta obavezna je prijava na web stranici okusi-vipavske.si.

Okusi Vipavske
Okusi Vipavske

Na radionici će se sudionici upoznati s nijansama zelene i pinele, vipavca, rebule i istarske malvazije, crnog pinota, barbere i merlota te će tijekom degustacije potražiti odgovore na pitanja vezana uz njih. Između ostalog, raspravljat će se o tome koje je najtipičnije vino Vipavske doline, što se događa s važnim sortama toga kraja, rebulom i istarskom malvazijom, hoće li barbera ikada steći barem tračak slave koju ima. u Pijemontu. Na svakoj degustaciji Robert Gorjak će dati osobni pogled na trenutno stanje svakog stila ili sorte i njegov potencijal kroz prizmu slovenske i međunarodne perspektive.

Okusi Vipavske

Robert Gorjak jedan je od vodećih slovenskih vinskih profesionalaca, etabliran i u inozemstvu. Slovenski je suradnik časopisa “Oxford Wine Companion” i “The World Atlas of Wine”, a godinama je bio i dopisnik “Hugh Johnson’s Pocket Wine Book”. Autor je vodiča “Vinski vodič” za godine 2008. do 2012. i monografije “Slovenija, vinska dežela” koja je objavljena 2017. Redovito radi i kao ocjenjivač na Decanter World Wine Awards, gdje je bio višegodišnji predsjednik slovenske ocjenjivačke komisije. Prvi je Slovenac s diplomom The Wine & Spirit Education Trust (WSET), a 2002. sa suprugom Sandrom osnovao je Belvin Wine School, prvu instituciju takve vrste u Sloveniji. U njemu razvija nove sadržaje i predaje svoje i WSET tečajeve.

Robert Gorjak – Fotografija Rok Dezelak
Lanthierijev dvorec

Više informacija:
www.okusi-vipavske.si
www.belvin.si

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :