Dompes – kuća kruha i duha u središtu Mostara

/
img

Dompes (Studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog) je projekt hercegovačkih franjevaca za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe. Uz pomoć brojnih donatora, izgradnja je započeta 2015. godine i još uvijek traje. Zgrada se nalazi u blizini franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla, na mjestu nekadašnje zgrade HKUD Hrvoje. Ovim projektom nastoji se olakšati roditeljima i studentima financiranje studiranja u Mostaru. Prvi korisnici, odnosno studenti su ušli u dom 2017. godine i njihov broj raste iz godine u godinu.

Pučka kuhinja, otvorena je 2017. godine i radi na principu dostave hrane onima kojima je to najpotrebnije.
Osim studentima, Dompes nudi smještaj i za profesore i druge goste koji posjećuju Mostar. Iznajmljivanjem soba i organiziranjem objeda za različite grupe nastoji se učiniti ovaj projekt samoodrživim, a studentske troškove smanjiti na minimum.

Smještaj u novouređenim sobama

Pogodan za kraće i duže boravke, Dompes vam nudi sobe vrhunske kvalitete opremljene po najnovijim standardima. Različiti tipovi novouređenih soba savršen su izbor za individualce, parove ili veće grupe. Sobe su prostrane i udobne, s privatnim kupatilima sa svom kupaonskom opremom (higijenske potrepštine, ručnici, papuče, sušilo za kosu…). Sve sobe su klimatizirane, dostupne su dizalom, Wi-Fi, ormar i radni stol. Pojedine sobe posjeduju i TV ravnog ekrana s kabelskim programima. Osim toga, svako jutro se služi doručak, koji je uvijek uključen u cijenu.

Deluxe comfort soba s bračnim krevetom

Potpuno nove deluxe comfort sobe s king size krevetom, idealne su za sve goste koji iznad svega cijene komfor i estetiku. Sobe su klimatizirane, sadrže TV ravnog ekrana i kabelske programe, Wi-Fi, ormar, radni stol, ručnike, posteljinu i papuče. U kupatilu se nalaze svi potrebni higijenski preparati i sušilo za kosu. Sobe su dostupna stubištem i dizalom te imaju pristup velikoj terasi s koje možete uživati u predivnom pogledu na Mostar. Doručak je uključen u cijenu, a služi se svako jutro u našem restoranskom prostoru.

Deluxe soba s bračnim krevetom

Za ugodno putovanje u dvoje izaberite Dompes deluxe sobe s bračnim krevetom. Sobe su klimatizirane, sadrže TV ravnog ekrana i kabelske programe, Wi-Fi, ormar, radni stol, ručnike, posteljinu i papuče. U kupatilu se nalaze svi potrebni higijenski preparati i sušilo za kosu. Sobe su dostupna stubištem i dizalom te imaju pristup velikoj terasi s koje možete uživati u predivnom pogledu na Mostar. Doručak je uključen u cijenu, a služi se svako jutro u restoranskom prostoru.

Tradicionalna i moderna jela

Restoran u Dompesu je moderno uređen i topao prostor, savršen za manje ili veće grupe. Ukusna, kvalitetna i zdrava jela, zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, a ljubazno osoblje učinit će atmosferu još ugodnijom i pružiti vam razlog više za povratak. Bilo da ste ljubitelj mesnih, ribljih, vegetarijanskih ili pak hercegovačkih tradicionalnih jela, uživat ćete u delicijama iz kuhinje. Maksimalan kapacitet restorana je 120 mjesta. 

Ponuda u blizini Dompesa

Župna crkva samostana sv. Petra i Pavla prvi put je izgrađena 1866. godine, više puta rušena te posljednji put izgrađena 2000. godine. Unutar crkve nalazi se i mali muzej o povijesti crkve gdje se nalaze i spaljeni ostaci sačuvani u posljednjem ratu.

Mostarski zvonik mira, zvonik je crkve sv. Petra i Pavla, visine 107 metara. Posjeduje dva vidikovca, na 45 i 75 metara, s kojih možete uživati u najljepšem pogledu na Mostar. Dizalom se možete popeti do 45 metra, a penjući se stepenicama do 75. metra možete vidjeti stara zvona iz 1922. godine kao i zvona koja su danas u upotrebi. Također, na velikim panoima možete pogledati slike, kao i pročitati o znamenitostima i povijesti Hercegovine.

Uz zvonik nalazi se i caffe-bar Campanile te veliki parking za autobuse, koji su postali nezaobilazna postaja svih turista koji dolaze na jednodnevni izlet u Mostar. Na parkingu se nalazi javni toalet i suvenirnica sa širokom ponudom.

Dompes
Franjevačka 1,
Mostar 88000,
Bosna i Hercegovina.
[email protected]
(00387) 63 789 082

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :