Lako se čita, a teško zaboravlja

/
img

„Pisanje između redova“, Faruka Kajtaza, poznatog mostarskog i bosansko-hercegovačkog novinara i političkog analitičara je kolekcija kratkih ratnih priča i eseja, te njegovih aktuelnih političkih kolumni o BiH i regionu Balkana. Kajtaz, ponajprije piše o raznim fenomenima vezanim za rat, politiku i javnost uopće, te njihovim utjecjima na naše živote.

Faruk Kajtaz

U prvom dijelu knjige, koji donosi potresna svjedočenja o ratu i srednjevjekovnoj opsadi Mostara, objavljen je i ekskluzivni izbor fotografija čuvenog foto reportera Wadea Goddarda, koji je svojim foto aparatom svjedočio strahotama rata i stradanjima Mostaraca.

Osim proznog i kolumnističkog dijela knjige, Kajtaz se u „Pisanju između redova“, bavi i istraživanjim mogućnost korištenja mobilnog telefona kao „alata“ za ozbiljnije bavljenje fotografijom. Tu je i autorovo svjedočenje o njegovoj borbi sa opakim Covidom u formi post-dnevnika, ali i distopijska SF priča o nekom, ne tako dalekom svijetu skore budućnosti. 

Naslovnica “Pisanje između redova”

Predgovore za knjigu napisili su: Boro Kontić (Sarajevo), Mario Iličić (Sarajevo/Mostar) i Senada Šelo-Šabić (Zagreb).

Autor „Pisanja između redova“ kaže da je to knjiga pisana tako da se lako čita, a teško zaboravlja!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :